luni, 27 iunie 2011

Pentagonul declara razboi cu tancuri si bombe pentru orice atac cibernetic

1 comentarii
 
Armata americana
Pentagonul a decis ca un sabotaj informational care vine din alta tara va fi considerat de acum incolo o declaratie de razboi. Aceasta noua regula deschide pentru prima data calea unui atac militar ca raspuns la unul cibernetic.

Pentagonul intentioneaza, astfel, sa-i avertizeze pe potentialii adversari asupra consecintelor unui asemenea atac asupra Statelor Unite.Prima strategie informatica a Pentagonului, din care se asteapta ca unele fragmente sa devina publice luna viitoare, reprezinta o incercare de a face fata unei lumi in care un hacker poate reprezenta o amenintare la fel de mare ca armata unei tari ostile la adresa reactoarelor nucleare, metroului sau retelelor de transporturi petroliere americane.

Atacuri recente asupra sistemelor Pentagonului, sabotarea programului nuclear al Iranului prin virusul informatic Stuxnet sau actiunea care a vizat reteaua informatica a companiei de armament Lockheed Martin au accelerat efortul Washingtonului de a dezvolta o abordare mai formalizata a atacurilor cibernetice, noteaza WSJ.
In plus, acest raport va declansa o dezbatere asupra unor probleme sensibile, neabordate de Pentagon, ca aceea daca Statele Unite pot fi sigure cu privire la originea unui atac sau care sunt criteriile pentru a considera sabotarea unor computere destul de serioasa pentru a constitui un act de razboi.
                                                               Sursa:http://stirileprotv.ro

One Response so far.

  1. Unknown says:

    e o prostie,nu e adevarat.Daca ataca 50 de tari USA o sa declara razboi la toate? :)

Leave a Reply